Kontakt

© Kaj Bonne

Kontakt

Musikalliancen har projekter på Korsager Skole, Husum Skole og Tingbjerg Skole.

Daglig ledelse er bestyrelsen i tæt samarbejde med musikunderviserne for foreningen MusikAlliancen.

Har du forslag til nye partnere i alliancen eller projektforslag med nye samarbejdspartnere, så glæder vi os til at se din mail eller høre din stemme i telefonen.

Du er også velkommen til at blive medlem og støtte vores arbejde.

Mail: mail@musikalliancen.dk

Tlf.: Kristine Fliis Hanskov: 28 56 98 06

Hvem er vi?

MusikAlliancens undervisere og musikere:

Kristine Fliis Hanskov: Kontrabas, direktion, arrangement og projektledelse. Forkvinde i bestyrelsen.

Sofia Kongsgaard Lang: Violin, bratsch og direktion. Næstforkvinde i bestyrelsen.

Tyge Jessen: Trompet og arrangement.

Yael Archer: Tværfløjte.

Signe Christa Noah Andersen: Fagot. Medlem af bestyrelsen.

© Kaj Bonne

Historien

Musikalliancen er en kraftfuld stikling af Danmarks ældste amatørsymfoniorkester, Euphrosyne, som i 2014 flyttede ind på Korsager Skole, blev hussymfoniorkester og der spillede sin første skolekoncert med børn som aktivt deltagende.

De musikglade børn, deres tydelige længsel efter et endnu mere aktivt musikliv og skolens store åbenhed for samarbejdet, satte gang i projektudviklingen. Takket være støtte fra Oticon Fondet blev der snart skabt mulighed for, at unge professionelle musikere kunne deltage som ”musikagenter” i amatørorkestret og samtidig forberede de fælles koncerter i samarbejde med skolens musiklærere. Et frugtbart samarbejde var dermed etableret, som i rammerne af Åben Skole, aktivt kunne fremme et levende musikmiljø i folkeskolen.

Københavns Kommunes pulje ”Mere musik til byens børn” ønskede at støtte musiktiltag, som kunne bringe musikaktiviteter ind i mange flere børns liv. Denne pulje muliggjorde projekter med gratis musikundervisning på fritidsinstitutioner i Tingbjerg og på Korsager Skole som støttede med lokaler og opbakning af projekterne. Der kunne tilbydes musikaktiviteter på flere forskellige instrumenter trompet, trækbasun, kontrabas, violin, bratsch, cello, fløjte og klarinet og dermed var den første kim til Orkesterklubben – det lokale børneorkester blevet synlig.

Takket være puljen blev det til rigtig meget mere musik til byens mange forskellige børn. Snart havde vi gennemført omkring 6 projekter med blæser - eller strygerhold, orkestersammenspil i Orkesterklubben og børnene havde spillet flere små koncerter for deres skolekammerater og forældrene.

Samarbejdet med Korsager Skole voksede og et herligt højdepunkt blev projektet med komponisten Mogens Christensen – et projekt for komponerende børn og amatørorkestret. Projektet blev støtte af Kunststyrelsen: Projektstøtteudvalget, Huskunstnerordningen og Legatudvalget. Efter dette store vellykkede projekt med tre af skolens klasser, var det helt klart at børnenes musikparathed, glæde og kreativitet var et grundlag og en opfordring, som vi voksne måtte tage alvorligt.

Musikalliancen var skabt. En handlekraftig forening som ved sin dannelse kunne tælle professionelle unge musikere, forældre, en dirigent, musikforskere, amatørmusikere, en komponist og to store folkeskoler med ca. 1500 børn og deres dygtige musiklærere.

Litteratur

Sed vitae: Om at så en tanke – i stedet for (altid) at omplante viden

Af Mogens Christensen

Folkeskolens Musiklærerforening 2010

Musik under huden – Struktureret kreativitet i undervisningen

af Mogens Christensen

Dansk Sang. Musiklærerforeningens Forlag 2013