Aktiviteter

Orkesterklubben

Orkesterklubben

Et lokalt børneorkester

Musikalliancen har gennemført tre gratis Orkesterprojekter for lokale børn med støtte fra Københavns Kommunes pulje ”Mere musik til byens børn” og Lokaludvalget i Brønshøj-Husum.

Det yderst fornøjelige musikarbejde med børnene og de tre festlige koncerter for forældre og for alle musikglade på Kulturdagen på Brønshøj Torv, har etableret ORKESTERKLUBBEN som uundværlig i Musikalliancens aktiviteter.

Alle børn og alle instrumenter er velkomne

Børneorkestre eller stort samspil med forskellige instrumenter har vist sig at være et vældigt løft for børns motivation til at spille musik. Et spændende og forskelligartet udbud af instrumenter og deres muligheder for samspil er en stor drivkraft. Derfor vil vi gerne tilbyde en god, bred vifte af instrumentalmuligheder. Vi mener, at netop samspillet har et ekstra stort potentiale for udvikling af musikglæde, motivation, styrkelse af sociale og individuelle kompetencer og giver børn mulighed for en fri, aktiv og skabende musikudfoldelse.

Aldersgruppen er typisk fra 8 til 12 år.

Flere oplysninger om Orkesterklubben fås her: info@musikalliancen.dk

Din egen stemme laver musik

Din stemme – dit første instrument - er kilden for fremtidig musikaktivitet. En musikalsk aktivitet allerede hos de yngste børn er væsentlig del af Musikalliancen. Hver klasse sit kor.
Det omfattende arbejde med udvikling af sang fra 0. Klasse, samarbejde med musiklærerne om videreuddannelse i korledelse og udvikling af sang på skolen, er et selvstændigt projekt i MusikAlliancen.

© Kaj Bonne

Instrumentbanken

Musikalliancen har oprettet en Instrumentbank. Banken skal indsamle og indkøbe instrumenter og udlåne dem til børn, som gerne vil begynde at spille. Det er tydeligt, at anskaffelse af et instrument kan være en forhindring i overhovedet at komme i gang med musikken, instrumentbanken vil hjælpe børn og forældre hen over denne forhindring.

Instrumentbanken modtager med glæde brugbare instrumenter. Har du et instrument liggende, som du gerne vil videregive til glæde for andre, så mail forkvinden