En verden af muligheder

En verden af muligheder

Kristine Hanskov er medinitiativtager til MusikAlliancen. Kristine er en af de unge professionelle musikere, som går nye veje med arbejdet som musiker og opfordrer andre til at gøre det samme! Læs her:

En verden af muligheder

Som klassisk musiker er den ”nemme” vej ofte at komme ind i et symfoniorkester. Det er det, der arbejdes hen imod på konservatorierne. Det er i manges øjne den ”rigtige” vej. Men hvad sker der, hvis ens drømme ikke går den vej? Så må man på jagt efter sin helt egen vej!

Dette stod jeg overfor, da jeg i 2014 blev færdig uddannet klassisk bassist fra konservatoriet i Odense. Det eneste jeg vidste med sikkerhed, var, at jeg ikke ville ind og sidde på fuld tid i et orkester.

MEN… Hvad skal man så?

Det har heldigvis vist sig, at der er en hel verden af muligheder, der bare venter på, at nogle griber dem! Hvis man er åben for det, kan man forme sin helt egen vej og sit helt eget liv.

Jeg er overbevist om, at det gælder indenfor de fleste brancher, men i musikkens verden er det helt sikkert: - man lærer og udvikler sig så længe man lever. Erfaring fra ét sted kan altid bruges 10 andre steder. Med dette i baghovedet kastede jeg mig ud i arbejdslivet.

Det er voldsomt efter 19 år på skolebænken at stå overfor en verden af muligheder, men samtidig også fantastisk spændende.

Jeg har altid været glad for at arbejde, også ganske almindeligt arbejde som rengøring på et vandrehjem og køkkenarbejde på skoler og i kantiner. Hvis man går på arbejde med en positiv indstilling og et ønske om at gøre det godt, kan alt være spændende. Denne lyst til at arbejde og klare mig selv betød så også, at dagpenge/kontanthjælp ikke var en mulighed for mig efter konservatorietiden. I stedet fortsatte jeg på mine studiejobs og forsøgte ved siden af disse at skabe min egen karriere. Det er utrolig spændende at udforske verden på den måde.

Da jeg stort set ikke har haft undervisning i pædagogik i min studietid, valgte jeg at søge en masse stillinger som vikar på diverse folkeskoler i Københavns Kommune. Allerede dagen efter at jeg havde sendt min første ansøgning, blev jeg ringet op af 2 forskellige skoler, der gerne ville ansætte mig som fast musiklærer. Dette var startskuddet til at forme mit eget musiker-liv, der stadig er i konstant udvikling.

For øjeblikket har jeg 1. klasses musikhold (hold på max.12 elever der synger og spiller diverse percussion instrumenter), endvidere er jeg underviser på forskellige karruselhold (9 anden klasse elever), hvor eleverne spiller 3 forskellige instrumenter, og så skifter instrument efter et par måneder. Jeg underviser børn med autisme i musik, jeg underviser flere elever i kontrabas og jeg laver kurser i forskellige skoleklasser, hvor vi laver alle mulige, forskellige musikalske aktiviter. Alt dette har giver erfaring og vigtigst af alt, en masse materiale der kan bruges de fleste steder.

Men jeg vil jo gerne mere end blot at være musiklærer. Jeg er først og fremmest kontrabassist!

Gennem MusikAlliancen har jeg fået mulighed for at blande mine interesser og forcer. Jeg får mulighed for at undervise en masse skønne børn. Jeg får mulighed for som underviser at afprøve mine egne ting og mine drømme - OG så får jeg mulighed for at spille med en masse andre fantastiske, professionelle musiker. Den perfekte kombination!

Livet er spændende – og det er musikkens verden i den grad også. I musikken kan man blande unge og gamle sammen, man kan spille på tværs af forskellige musikarter, og man kan blande alle forskellige kulturer sammen. Alt dette, er det jeg brænder aller mest for, og det budskab jeg forsøger at komme ud med, hvad enten jeg underviser små børn eller spiller en koncert.

I et fællesskab som MusikAlliancen får drømmene vinger. Man får mulighed for at dele sine erfaringer, sine drømme og sine visioner med andre kreative sjæle. På den måde kan drømmene få liv, og vokse til nye dimensioner som man ikke før havde turde håbe på.

Jeg ved ikke med sikkerhed, hvad jeg lever af om 10 år, ja faktisk ikke engang hvad jeg lever af om 1 år, men sådan som livet har udviklet sig, er jeg spændt på det og glæder mig til, sammen med MusikAlliancen og mange andre fantastiske musikere, at kaste mig ud i de nye udfordringer, der er på vej.

Kristine Hanskov 2017.